Blevins

Rodney en Jolanda Blevins-Karelse werken sinds 1996 als zendelingen bij Jeugd met een Opdracht (JmeO). Ze hebben ruim 15 jaar met JmeO Heidebeek in Heerde gewerkt en zijn vanuit Heidebeek bijna 4 jaar als “veldstaf” uitgezonden geweest naar Bosnië en Herzegovina. Sinds januari 2013 wonen en werken zij, samen met hun dochters Lisa en Sarah, met JmeO in Colorado Springs, Colorado, USA.

Blevins

Jolanda is een persoonlijke "Missionary debriefer” en zij werkt met JmeO Excelling Leaders. Excelling leaders richt zich op het aanmoedigen en toerusten van zendelingen en hun gezinnen. Jolanda is o.a. betrokken met het "Radiant Life Retreat”. Ongeveer 4 keer per jaar werkt zij als debriefer mee aan deze 9 daagse retraites die in Michigan gehouden worden. Sinds mei 2021 heeft het JmeO team daar een mooie locatie gekocht en gerenoveerd. Deze prachtige locatie is prima geschikt voor kerk, huwelijk, of leiderschap retraites, voor familie weekenden, vakanties of om heerlijk alleen tot rust te komen.

Tijdens een “Radiant Life Retreat" is het o.a. Jolanda’s taak een zendeling te begeleiden en staat ze met de zendeling stil bij dingen die gebeurd zijn op het veld. Waar het om gaat is het bekijken en terughalen van ingrijpende gebeurtenissen (de impact) en dit wordt aan de hand van een “tijdslijn” (levens pad) door de zendeling zelf verteld.

Het is zo belangrijk dat zendelingen "hun verhaal doen" en zich gehoord en begrepen voelen. Het proces waar ze doorheen gaan geeft bevrijding, vernieuwing en vooruitgang. Het is prachtig om te zien hoe zendelingen na 9 dagen weer vertrekken. Ze hebben een bepaalde periode of gebeurtenis afgesloten en duiken met nieuwe veerkracht een nieuw seizoen in. Eigenlijk is zo'n debriefing voor iedereen wel eens goed en een echte aanrader.

Door uw giften kan Jolanda haar werk en visie in zendelingen zorg blijven doen. Bedankt voor jullie betrokkenheid doormiddel van gebed en financiële ondersteuning!

Rodney heeft sinds 2017 een baan in software engineering, omdat het Blevins gezin niet kon rondkomen van giften (donaties) alleen. Sinds April 2024 heeft Rodney een nieuwe full time baan als Senior Software Engineer bij het bedrijf Groundfloor. 

Dochter Lisa (2003) studeert aan de Colorado State University in Fort Collins, Colorado en Sarah (2006) volgt high school met een richting in de gezondheidszorg. 

Aanmelden “Blevins Update” (nieuwsbrief)

Werkgroep Blevins (V.E.G. Goes):

• Leon Geuze 

• Jan-Kees Karelse

Vragen? Mail gerust: werkgroep@blevins.nl

Als je ons financieel wilt ondersteunen kan je gift overgemaakt worden op één van de volgende rekeningen (beide zijn belastingaftrekbaar):

 

1. V.E.G. Goes, Rabobank NL56 RABO 0320 5111 03, inzake J. Blevins-Karelse

2. Jeugd met een Opdracht, te Heerde

NL38 RABO 0326 5210 62 o.v.v. 2157 Y360 (account number + projectnaam)

Wij komen naar Europa, Euro-pa-pa!

Unieke rijkdom aan ervaringen!

In deze update neem ik jullie graag mee naar enkele mooie momenten uit een debriefing retraite. Afgelopen juni en augustus ben ik beide keren 2 weken naar Michigan afgereisd om als debriefer aan de slag te gaan. Gezinnen, echtparen en singles werkzaam in het Midden Oosten, Zuid-Amerika, Africa en Europa hebben de afgelopen maanden bij ons een Radiant Life debriefing retraite gevolgd.  Tijdens een debriefing met zendelingen staan we stil bij de dingen die gebeurd zijn op het veld. Waar het om gaat is het bekijken en terughalen van ingrijpende gebeurtenissen (de impact) en dit wordt aan de hand van een “tijdslijn” (levens pad) door de zendeling zelf verteld. Het is zo belangrijk dat zendelingen "hun verhaal doen" en zich gehoord en begrepen voelen. Het proces waar ze doorheen gaan geeft bevrijding, vernieuwing en vooruitgang.  Het is prachtig om te zien hoe zendelingen na 9 dagen weer vertrekken. Ze hebben een bepaalde periode of gebeurtenis afgesloten en duiken met nieuwe veerkracht een nieuw seizoen in. Eigenlijk is zo'n debriefing voor iedereen wel eens goed en een echte aanrader

Blevins Update: Terugkijkend op een mooi jaar

Jolanda’s ywam team leiders, Kevin en Sue Prins, hebben namens het Radiant Life Retreat center een mooie nieuwsbrief geschreven. Een brief vol dankzegging aan iedereen die onze bediening en visie, om zendelingen te begeleiden, een warm hart toedragen. Dat zijn jullie ook!

De bomen laten ons zien hoe goed het soms kan zijn om dingen los te laten. 🍂🍁

Welkom bij de herfsteditie van onze “Blevins Update”

fam. Blevins update: Groeien is uitbreiden

Ongelooflijk wat ons YWAM team van Excelling Leaders in Michigan in nog geen jaar tijd bereikt heeft met alle renovaties. Vorig jaar mei hebben we officieel de sleutels ontvangen en intussen is er veel moois gerealiseerd op de nieuwe locatie. We hebben zelfs ons eerste zendelingen debriefing retraite achter ons liggen en staan de volgende alweer in de planning.

Een eigen locatie en retreat centrum voor YWAM Excelling Leaders

Warmste Colorado zomer. Het is intussen officieel Herfst, maar hier hebben wij onze (9e) zomer in Colorado Springs als de warmste zomer tot nu toe ervaren. Vandaar dat we het paar zaterdagen "hogerop" hebben gezocht. In de bergen boven 2500m voelt het gelijk koeler aan en is het heerlijk wandelen

Nieuwgevonden vreugde!

Zendelingen uit Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Azië en Amerika hebben 9 dagen deelgenomen aan ons debriefing en “wellness” programma.

Vaardigheden aanscherpen

Een van de belangrijkste manieren om ons team op "nieuwe groei” en uitbreiding voor te bereiden, is door een tijd van staf training.